Dagens funderingar


I dag delas Nobels fredspris ut i Oslo. Även om demokrati inte sällan hjälper till att skapa fred, så är jag något skeptisk till att Liu Xiaobo fick priset. Men, all ära till honom ändå, han är värd internationell uppmärksamhet och Kinas problem förtjänar offentlig debatt. En debatt som avstannat i och med västvärldens utsträckta handel med Kina. Till skillnad från Iran.

Så har regeringen framlagt sitt förslag till införing av datalagringsdirektivet, nämligen proposition 46: Lagring av trafikuppgifter för brottsbekämpande ändamål – genomförande av direktiv 2006/24/EG.

EUs utvärdering av direktivet fortsätter alltjämt, planlagt slutdatum ligger någonstans på våren. Skulle EU komma till att direktivet är felaktigt och behöver revideras, så hoppas jag att regeringen tar till förnuftet. Även om dom inte verkar göra det nu.

En intressant sak till är att propositionen beslutades den 3 december av regeringen, alltså för en vecka sedan i dag. Man kunde tänka sig att justitieministern var den som föredrog i frågan, var den som fick lov att lägga fram propositionen. Föredragande var dock migrationsministern (som visserligen är biträdande justitieminister, men ändå). Fanns det någon departementschef med? Nej. Hur många regeringsmedlemmar finns det? 24. Hur många var med och fattade beslutet? 7…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: