Lika goda kålsupare


I går besökte jag Göteborgs-Postens hemsida, i ett egentligen helt annat ärende. Men jag hamnade på artikeln om Rättvisepartiet Socialisternas aktion mot kommunfullmäktige, där bland andra SD mötte upp på första mötet. I Göteborg ökade SD från ett till tre mandat.

Men först vill jag göra ett erkännande. I en tidigare post skrev jag om Malmöskotten och sambanden mellan år 2010 och år 1991. Det finns en del att ta i, men en sak måste jag dementera. Det går inte att klart peka ut skytten, eller skytterna, som rasistiska. Helt enkelt därför att vi inte vet vem det är. Där var jag luddig förra gången. Men tyvärr förde media fram den historien, trots allt är den medialt tacksam.

Nåväl, jag hamnade så smånigom på Rättvisepartiet Socialisternas hemsida. Vilket var intressant läsning.

Man kommenterar det faktum att SD erbjudits ett oppositionsråd i Trelleborg, vilket i och för sig stämmer. Ulf Bingsgård (m) är inte bara moderatledare, men också kommunstyrelsens ordförande sedan valet. Men vad säger det om (m) och (sd)? Jo, att de inte är i koalition tillsammans. Men RS verkar ändå blunda för att SD nu sitter i Riksdagen, eftersom man går längre i att bekämpa SD:

”Antirasismen behövs också för att sätta press på de andra partierna”

”På riksplanet har SD fått en motsvarande uppgradering när partiet nästa år får en en egen ”dag” under Almedalsveckan i     Visby. Hela politikerveckan förlängs med en dag för SD:s skull.”

SD sitter nu i Riksdagen. Man kan besluta i riksangelägenheter. Det kunde man inte varken 2007, 2008 och 2009. Men att RS önskar att SD pressas ut ur Almedalen och Riksdagen är ingen nyhet. Men man tar till samma taktik som före valet: I stället för att föra en dialog och debattera SD:s politik utmålar man SD som rasistiska och stör ut deras möten. Vilket leder till en ökad uppslutning för SD. I en tidigare post refererade jag till hur Rossana Dinamarca (v) förklarade Vänsterns ovilja att diskutera med SD:

”Vi vill inte att dom ska sätta agendan.”

Tyvärr är det det de gör. Med eller utan motsägelser från vänstersidan.

Sedan till grunden för min dementi: RS skriver följande om skotten i Malmö:

”Lasermannen John Ausonius, som 1991 genomförde ett mord och tio mordförsök på invandrare, uppgav att valet av rasistiska Ny Demokrati samma höst var en av hans inspirationskällor. På motsvarande sätt har skotten i Malmö med SD:s valresultat att     göra, liksom med den högerpolitik och de orättvisor som gett en grogrund för rasismen.”

Hur vet vi detta? Hur vet vi att gärningsmannen inspirerats av SD? Måste vi inte vara öppen för alternativa teorier?

Varför skriver jag detta på min blogg och inte på Rättvisepartiet Socialisternas? Därför att när jag kommenterade den post som jag läste, så blev min kommentar censurerad. Inte för att jag skulle ha svurit, hotat eller eljest gjort mig skyldig till brottsligt handlande. Men för att jag just påpekade det jag skrivit ovan. Dels att SD nu sitter i demokratiskt valda församlingar och har beslutsmakt. Med tanke på uppmärksamheten runt Sven-Otto Littorin på Almedalsveckan i år är ju inte den veckan bara ett propagandajippo utan en plats för politisk debatt. Och dels att Malmöskyttens bevekelsegrunder inte kan analyseras förrän han eller hon är gripen.

Man pratar om främlingsfrihet, rasism och odemokratiska företeelser. Men en del i demokratin är yttrandefriheten, och yttrandefriheten betyder också en rätt att säga emot andras meningar och utmana andras åsikter. Jag registrerar att Rättvisepartiet Socialisterna inte lever upp till denna demokratiska standard.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: