2010 känns plötsligt som 1991


För Riksdagen har fått ett nytt parti, 1991 Ny demokrati och 2010 Sverigedemokraterna. Och i Malmö misstänker polisen nu att en ny ”laserman” kan vara i farten. I dag sköts ytterligare två personer med invandrarbakgrund och skadades, och sammanlagt 50 skottlossningar har skett i Malmö det senaste året. Genom vissa bloggar (exempelvis Politiskt Inkorrekt, som inte är så opartiska som man hävdar) sprids bilden av att ingen riktig pistol använts – det var nog en kolsyrepistol och knappast något mordförsök, vilket är polisens brottsrubricering. Men som år 1991 är vi i anslutning till en finanskris med höjd arbetslöshet, vi är inne i en debatt om invandringens kostnader och nytta.

Bakgrunden för vissa av skottlossningarna kan säkerligen hänföras till den undre världen och gängkriminalitet, redan i januari mördades en man med utländsk härkomst. Den utredningen är f n nerlagd i brist på bevis. Men det är ändå mycket besvärande att en person, eller kanske till och med flera – ser sig ut invandrare som mål för direkta mordförsök. Alla mord är förvisso besvärande brott, men när brottsligheten har rasistiska förtecken blir det något särskilt – alla människor ses inte på som lika värda. Förhoppningsvis resulterar detta i en manifestation mot våld i allmänhet och rasism.

Det är en allvarlig situation Malmö är i, och sannolikt hjälps inte situationen av att förminska våldet och antyda kolsyrepistoler. Hur invandrarfiendtliga man än är.

Annonser

4 svar to “2010 känns plötsligt som 1991”

 1. Noubar Says:

  Det är inte konstigt att en person dyker upp å försöker döda invandrare, tack vare moderaterna som försöker hindra att Sverige ska erkänna det första folkmordet pga ras i början av 1900 talet. Turkar begick folkmord på armenier som var ursprungligt folk i öst Turkiet 1915. Sanningen måste komma fram å det är inte många som vill ha det.

  Noubar

 2. Sanningen om samhället – 2010-10-22 FM Says:

  […] 2010 känns plötsligt som 1991 […]

 3. Mia Says:

  Det finns en stor skillnad 2010 och 1991, och det är att 2010 så kan något sånt här passera utan att någon märker det, man läser om skottlossningar flera gånger i veckan. 1991 så blev varje skottlossning en stor nyhet. Undra hur det kommer vara 2030 ?

 4. Lika goda kålsupare « Från utomlands Says:

  […] först vill jag göra ett erkännande. I en tidigare post skrev jag om Malmöskotten och sambanden mellan år 2010 och år 1991. Det finns en del att ta i, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: