Igen, Kjell Albin Abrahamsson?


Sveriges Radios välkände korrespondent och radiojournalist Kjell Albin Abrahamsson har gjort det igen. I december 2004 avslöjade han att han var republikan i programmet Ring P1, varpå programmet fälldes i Granskningsnämnden. Förra året sände P1 programmet På spaning efter Europa, som blev uppmärksammat efter att programmet Medierna i samma kanal avslöjade fifflet med bakgrundsljud. Intervjuerna som påstods äga rum i olika europeiska städer, men flera intervjuer hölls i stället i Sverige. Kjell Albin Abrahamsson var igen programledare, och uppträdde enligt min mening arrogant när han konfronterades med oegentligheterna.

Den här gången gäller det tatueringar i Ring P1. Nu vet jag att inte alla tycker om tatueringar, men samtidigt har jag aldrig upplevd frågan som särskilt allvarlig. Men, när en kvinna ringer in från Svealand och vill prata om tatueringar, vad sker? Jo, Kjell Albin tar över hela programmet och släpper loss sina egna åsikter i en hel minut före inringaren får säga sitt. Två dagar senare skriver en annan kvinna in och vill att ”Kjell Albin håller sina åsikter för sig själv, tack”. Svaret? ”Det rådet kommer jag inte att följa. Det är en del av det här programmets syfte.”

Men Kjell Albin. Syftet är att debattera med lyssnaren där lyssnaren får föra fram sina åsikter. Hur mycket debatt blir det om programledaren okritiskt håller med inringaren?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: